Ingredients per persona
- 200-250 g de patates noves, menudes
- 1 cullerada sopera d'oli d'oliva verge
- Una punta de pebre vermell dolç o picant
Per acompanyar
- 1 cabdell, o bé escarola, o bé créixens
- Unes molles de pit de pollastre
- Unes rodanxes de pop bullit
- Trossos de carn de porc adobats
Elaboració
- Bulliu les patates senceres amb pell.
- Traieu-ne la pell i talleu-les a rodanxes gruixudes.
- Disposeu-les en un plat prèviament escalfat i fregat amb un all cru, i amaniu-les amb un bon raig d'oli d'oliva verge, sal gruixuda i una punta de pebre vermell picant o dolç.
- Podeu completar el plat amb unes fulles de cabdell, d'enciam, d'escarola o de créixens. Fins i tot podeu convertir-lo en un bon plat únic, si hi afegiu unes molles de pollastre, unes rodanxes de pop bullit (el clàssic pop a la gallega) o fins i tot, uns bocins de carn adobada.
Comentari dietètic
Les patates són una font interessant d'hidrats de carboni. El fet de bullir-les amb pell us garanteix una millor conservació del valor nutricional de les patates. Les coccions al vapor, al forn, al caliu o bullides senceres són les més apropiades amb relació a la millor conservació del valor nutricional d'aquests tubercles. L'oli d'oliva verge i el pebre vermell us aportaran sabor i aroma suficient perquè es pugui prescindir de la sal, si és necessari (per a les persones a qui recomanen menjar amb poca sal).
Si voleu que la preparació no sigui gaire energètica, reduïu la quantitat de patata i doneu més volum a la base d'enciam, escarola, espinacs tendres o créixens.
La combinació de les patates amb pop i pebre vermell (preparació típica de Galícia) és molt saborosa, baixa en energia (en funció de la quantitat de patata i oli) i també apropiada per a persones amb problemes de colesterol elevat o diabetis.
Si feu la preparació amb carn adobada, saltegeu la carn a la paella amb un rajolí d'oli i afegiu-la a les patates, però recordeu que aquesta carn és una mica més grassa i, a més, ja ve salpebrada.