Ingredients per a 4 persones
- 300 g restes de peix cuit
- 800 g patates
- 400 g pèsol congelat
- 1 ceba
- 1 pastanaga
- Formatge de fondre
- 1 got de llet
- 1 cullerada de farina
- 1 llimona
- Mostassa
- Oli d’oliva verge extra
- Sal i pebre
Elaboració
- Peleu les patates i poseu-les a bullir amb aigua i sal (si teniu patata ja bullida la podeu utilitzar).
- Quan la patata sigui cuita afegiu a l’aigua el pèsol congelat, espereu que arrenqui el bull de nou i escorreu el conjunt.
- Xafeu la patata i pèsol, afegiu-hi oli, la pell ratllada de la llimona, sal i pebre i reserveu.
- Talleu la ceba i pastanaga a trossos, poseu-les a coure en una paella amb oli.
- Quan les verdures siguin rosses afegiu una cullerada de farina i un cop torrada mulleu amb la llet (o aigua) remenant contínuament.
- Afegiu el peix esmicolat, una cullerada petita de mostassa i el suc de mitja llimona.
- Afegiu el formatge, remeneu el conjunt i salpebreu el gust.
- Col·loqueu aquesta barreja en una safata de forn alta i al damunt el puré de patates.
- Gratineu el conjunt al forn durant uns 20 minuts a 160 °C o fins que la superfície sigui torrada.
Font: Agència Catalana de Seguretat Alimentària / Fundació Alícia
Data d'actualització:
17.10.2019