INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
- 400 g d’arròs
- 250 g de llom de bacallà dessalat, sense pell ni espines
- 1 manat gros d’espinacs
- ¼ de coliflor
- 1 tomàquet madur (tomàquet triturat en conserva, si no és temporada de tomàquet)
- 1 ceba petita
- 1 gra d’all
- 4 brots de julivert
- 1 cullerada sopera de pebre vermell dolç
- 4 cullerades soperes d’oli d’oliva verge
- pebre i sal iodada
ELABORACIÓ
- Es netegen els espinacs i es tallen a trossos grossos.
- Es neteja la coliflor i es talla a brots.
- Es talla el bacallà a daus.
- Es posa a coure la ceba pelada i picada petita en una cassola amb 2 cullerades soperes d’oli calent, durant uns 5 minuts.
- S’hi afegeix el tomàquet ratllat, es tapa i es deixa coure uns 5 minuts més.
- Passat aquest temps, s’hi afegeixen els espinacs, la coliflor, el bacallà, el pebre vermell, pebre (i una mica de sal, si es vol), i es deixa coure 5 minuts més.
- S’hi afegeix el doble de volum d’aigua calenta que d’arròs.
- Dins d’una paella, s’hi sofregeix l’arròs amb dues cullerades soperes d’oli, es condimenta amb pebre i pebre vermell (i una mica de sal, si es vol), i es remena uns minuts.
- S’hi afegeix el brou amb la verdura i el bacallà.
- Es deixa coure durant uns 15-20 minuts, fins que l’arròs és cuit.
COMENTARI DIETÈTIC
L’arròs és un cereal que admet la combinació de sabors de molts aliments diferents, com ara els espinacs i el bacallà en aquest cas. Per la combinació dels ingredients, constitueix un plat complet i equilibrat: els hidrats de carboni de l’arròs, les proteïnes del bacallà i el greix de l’oli d’oliva. Les hortalisses enriqueixen el plat en matisos de sabor, textura i color, a més de vitamines, minerals i fibra. Si a més s’hi afegeix una amanida d’entrant i una ració de fruita com a postres, el menú queda complet.
PROPOSTA DE MENÚ
- Amanida de canonges, remolatxa i pastanaga ratllada.
- Paella de bacallà i espinacs.
- Pomes al forn amb panses i pinyons.
Data d'actualització:
11.03.2021