Ingredients per a 4 persones
- 4 ous grossos
- 250 g de tomàquets madurs
- 200 g de pèsols
- 1 manat d’alls tendres
- 2 cullerades soperes d’oli d’oliva
- Sal iodada i pebre
Elaboració
- Es netegen i es ratllen els tomàquets.
- Es couen els pèsols en aigua bullent amb sal uns 7 minuts.
- En un cassó amb oli, s’hi posen a coure els alls picats fins que comencin a agafar color.
- S’hi afegeixen els pèsols, el tomàquet, sal i pebre, i es cou tot uns 10 minuts.
- Es reparteix la preparació en quatre cassoletes que puguin anar al forn.
- Es posa una clara d’ou a cada cassoleta i es couen al forn, ja escalfat a 190 °C, fins que quedin preses, durant uns 3-4 minuts.
- S’hi afegeix el rovell i es deixa coure uns 2 minuts més.
Comentari dietètic
Aquesta recepta, amb els ous com a ingredient central, pot esdevenir un segon plat molt complet i senzill de preparar. La seva riquesa en proteïnes ve determinada pels ous i pels llegums (pèsols), que s’acompanyen de dues hortalisses típiques dels sofregits i saltats, el tomàquet i els alls tendres, els quals aporten una quantitat significativa de compostos antioxidants. Per formar un àpat equilibrat, es podria introduir un primer plat ric en hidrats de carboni (pasta, arròs, patata, cuscús, quinoa, mill, etc.) i una amanida.
Data d'actualització:
26.09.2023