Ingredients per a 4 persones
- 2 orades (aproximadament 1 kg)
- 2 patates grans
- 1-2 moniatos
- 1-2 cebes mitjanes
- 1 llimona
- 1/2 got de vi blanc 150 (ml)
- 1 bon raig d’oli d’oliva verge
- Sal, pebre blanc i fonoll
Preparació
- Peleu i talleu a rodanxes fines les patates, els moniatos i les cebes.
- Disposeu-ho en una safata de forn gran, amb la ceba al damunt de tot. Afegiu-hi sal i pebre, un bon raig d’oli d’oliva verge i ½ got de vi blanc. Fiqueu-ho al forn a temperatura de 180-200 °C, aproximadament durant uns 30 minuts.
- Traieu la safata del forn. Afegiu-hi les orades senceres, prèviament netes d’escates i vísceres i salpebrades, al damunt del llit de patates, moniato i ceba. Poseu al capdamunt unes rodanxes molt fines de llimona.
- Deixeu-ho coure aproximadament uns trenta minuts més.
- Serviu a la base del plat les patates, el moniato i la ceba, i al damunt, la meitat d’una orada, amb un parell de rodanxes de llimona i un polsim de fonoll (opcional).
Comentari dietètic
Aquest és un segon plat de sabor molt suau, fàcil de preparar i apte per a tota la família. Cal tenir molta cura a separar bé els lloms de l’orada especialment per als infants i també per a persones amb poca agudesa visual. En portar un bon acompanyament de patates, moniatos i ceba, es pot combinar amb un primer plat més suau, com una crema de verdures, brou o amanida amb ingredients frescos i fruita seca.
Per complementar l’àpat proposem una bona macedònia de fruita fresca per a postres.
Directe a
Data d'actualització:
29.11.2023