Ingredients per a 4 persones
- 600 g de mongetes blanques bullides
- 300 g de sípia neta
- 2 tomàquets grans madurs
- 1 ceba
- 2 alls
- 40 g d’ametlles torrades pelades
- 6 brots de julivert fresc
- ½ copa de vi blanc sec
- 4 cullerades soperes d’oli d’oliva verge extra
- Sal
Elaboració
- Dins d’una cassola amb l’oli, se sofregeix la ceba picada i els tomàquets ratllats.
- S’hi afegeix la sípia neta i tallada a tires fines. Es cobreix d’aigua i es deixa coure fins que la sípia estigui tendra.
- S’hi afegeixen les mongetes i es cou uns 10 minuts més.
- Mentrestant, es fa una picada amb l’all, el julivert, la sal i l’ametlla. S’hi afegeix el vi.
- Uns minuts abans d’acabar la cocció, s’afegeix a la cassola.
La mongeta del ganxet està molt lligada a diferents plats tradicionals de la cuina catalana.
Encara que es mengen sovint passades per la paella amb cansalada, amb botifarra, guisades amb un sofregit i embotits o carns, en empedrat, etc., s’utilitzen també en forma de puré o per fer mandonguilles i hamburgueses vegetarianes.
Data d'actualització:
19.04.2019