Ingredients per a 4 persones
- 1-2 peres d’hivern
- 3 kiwis
- 1 magrana (4 cullerades soperes aproximadament)
- 100 g de codonyat
- 50 g de xocolata negra per fondre i un polsim de sucre glaç (per decorar el plat)
Preparació
- Peleu la pera i llesqueu-la verticalment o horitzontalment (traient el cor i les llavors)
- Peleu els kiwis i talleu-los a rodanxes
- Peleu i desgraneu la magrana
- Talleu a llesques el codonyat
- En cada plat disposeu 1-2 trossos de codonyat a la base, al damunt, 2-3 llesques de pera i al damunt, 2-3 de kiwi. Acabeu les capes amb una cullerada de magrana.
- Decoreu la preparació i el plat amb un rajolí de xocolata negra i un polsim de sucre glaç.
Comentari dietètic
També en les celebracions és important incorporar postres a base de fruita fresca. La fruita en els àpats de dies festius es pot preparar de formes diferents, afegint en petita quantitat ingredients que donin al plat la distinció festiva. D’aquesta manera es pot evitar un elevat consum sistemàtic de postres dolces amb molt contingut de sucres i greixos.
Aquestes postres a base de fruites d’hivern són fàcils i ràpides de preparar, però tenen un aspecte final molt vistós i festiu.
Trieu fruites de temporada i de proximitat!
Data d'actualització:
29.11.2023