Ingredients per a 4 persones
- 800 g d’espinacs
- 100 g de formatge blau
- 4 grans d’all
- 2 ous
- Pa ratllat
- Farina
- 25 g de pinyons (també poden ser ametlles torrades)
- Oli d’oliva verge
- Pebre i sal iodada
Elaboració
- Es netegen els espinacs i se’n tallen els troncs.
- Es couen els espinacs en aigua bullent de 2 a 3 minuts si són frescos, o fins que s’hagin desfet els blocs si són congelats.
- S’escorren i es reserven; quan ja estan freds, s’acaben d’escórrer amb les mans procurant treure tota l’aigua que porten.
- Es posa l’oli d’oliva a escalfar en una paella i s’hi afegeixen els alls ben picats i els pinyons.
- Quan comencen a daurar-se, s’hi afegeixen els espinacs, el pebre i, si es vol, una mica de sal. Es deixa sofregir uns 2 minuts i es reserva fins que es refreda.
- Es barregen bé els espinacs amb els ous batuts i el formatge esmicolat i s’hi afegeix el pa ratllat fins que quedi tot ben lligat.
- Es fan les mandonguilles i s’enfarinen.
- Es fregeixen en una paella amb oli abundant i calent.
- Una vegada daurades, s’escorren en una reixa perquè deixin anar l’oli sobrant.
Suggeriment
Es poden acompanyar amb una salsa beixamel.
Comentari dietètic
Les mandonguilles d’espinacs són, per la seva forma de presentació, una alternativa d’un plat tan típic com són les mandonguilles de carn. Entre els seus ingredients, a banda dels espinacs, hi ha els ous i el formatge, per la qual cosa, poden servir-se com un segon plat. És recomanable completar el plat amb un primer o una guarnició que aporti més hortalisses i verdures, així com hidrats de carboni (pasta, patata, arròs, mill, etc.).
Data d'actualització:
26.09.2023