INGREDIENTS PER A 1 PERSONA
- 4-5 llagostins grans
- 1 taronja
- 5-6 olives negres
- una cullerada petita de pinyons
- pebre negre en gra i fulles de llorer
- oli d'oliva verge
- vinagre i sal iodada
ELABORACIÓ
- Poseu una cassola amb aigua al foc i afegiu-hi unes boles de pebre i unes fulles de llorer.
- Quan l'aigua bulli, afegiu-hi els llagostins, retireu-los quan l'aigua torni a bullir i deixeu que s'escorrin.
- Peleu les taronges, talleu-les a rodanxes i col·loqueu-les en un vol.
- Afegiu-hi les olives negres, els pinyons i amaniu-ho tot.
- Serviu l'amanida de taronja al mig del plat i els llagostins al voltant (amb els bigotis lleugerament retallats).
COMENTARI DIETÈTIC
Aquesta recepta constitueix, clarament, un segon plat. L’acompanyament d’amanida de taronja li dona un toc original i és una manera d’augmentar el consum de fruita, que malgrat que en el nostre entorn és més habitual prendre-la a les postres, també pot formar part de primers i segons plats.
Aquest plat es pot completar amb un primer plat que contingui farinacis (pasta, arròs, altres cereals, patata, etc.) o llegums i hortalisses.
Data d'actualització:
11.03.2021