Ingredients per a 4 persones
- 1 pollastre tallat a vuitens i sense pell
- 3 cebes
- 3 tomàquets madurs
- ¾ de litre de vi negre
- 1 cabeça d’alls
- 2 fulles de llorer
- 2 cullerades soperes d’oli d’oliva
- Sal iodada i pebre
Elaboració
- Es pelen i es tallen les cebes a quarts.
- Es netegen els tomàquets i es tallen a quarts.
- Es pela la cabeça d’alls i es tallen les puntes dels grans d’all procurant que no se separin.
- Dins d’una cassola de fang, s’hi posen els trossos de pollastre, les cebes, els tomàquets, la cabeça d’alls, l’oli i el llorer.
- Es condimenta amb sal i pebre i es rega amb el vi fins que quedi tot cobert.
- Es tapa deixant 1 cm d’obertura perquè en pugui sortir el vapor.
- Es posa a coure a foc suau durant una hora.
Proposta de menú
- Tallarines amb espàrrecs i bolets.
- Guisat de pollastre amb vi negre.
- Boletes de pera crua banyades amb compota de pera amb vainilla.
Comentari dietètic
El pollastre, com que té un sabor suau, és una de les carns més consumides i apreciades. Aquesta carn és valorada per ser una bona font de proteïnes i per ser magra, amb poc greix. Les ales, en estar cobertes de pell, són les parts del pollastre que més greix contenen; per això són les parts menys recomanables.
Data d'actualització:
17.07.2019