Ingredients per a 4 persones
- 700 g de mongetes tacades bullides
- 1 pebrot vermell
- 1 pebrot verd
- 1 pebrot groc
- 1 ceba
- 500 g de tomàquets madurs
- 50 g d’olives verdes i negres
- 1 cullerada sopera d’orenga
- 3 grans d’all
- ½ got de pa ratllat
- 5 cullerades soperes d’oli d’oliva verge extra
- Sal i pebre negre
Elaboració
- Es netegen els pebrots i es tallen a daus petits.
- Es posen 2 cullerades soperes d’oli en una cassola i se sofregeix la ceba pelada i picada petita fins que sigui tova.
- S’hi afegeixen els pebrots, i se sofregeix remenant durant uns 2 minuts.
- S’hi afegeixen els tomàquets ratllats, sal i pebre.
- Es deixa coure uns 15 minuts.
- Es fa una picada amb l’all, l’orenga, sal i pebre, i s’hi afegeix l’oli restant i el pa ratllat.
- Es tiren les mongetes i les olives a la cassola i es barreja bé.
- S’aboca tot en una cassola de fang i es cobreix amb la picada.
- Es posa a gratinar al forn, escalfat prèviament, fins que quedi daurat.
Atesa la composició que té, aquest plat pot formar part del menú de la dieta de qualsevol persona, fins i tot en dietes d’aprimament o de control de greixos. En aquests casos, es pot reduir la quantitat d’olives i d’oli que s’incorpora al plat.
Una versió més econòmica es servir-les sense gratinar, com a guisat: s’afegeix aigua o brou vegetal en el pas número 7, i es deixa bullir uns 10 minuts. Uns minuts abans d’acabar la cocció, s’hi afegeix la picada d’all i orenga. Pot anar acompanyat d’unes rostes de pa.
Data d'actualització:
19.04.2019