Ingredients per a 4-6 persones
- 3 tasses (uns 600 g) de cigrons bullits
- 1 cogombre gros
- 1 tomàquet madur mitjà
- 1 all
- 1 llimona
- 4 cullerades soperes d’oli d’oliva verge
- sal iodada
Preparació
- Es neteja i es pela el cogombre. Es talla a daus, se sala i es deixa que degoti dins d’un colador durant uns 10 minuts.
- Es neteja i es pela el tomàquet.
- Es pela i es pica l’all.
- Dins d’un recipient fondo es trituren els cigrons amb el cogombre, el tomàquet, l’all, el suc de la llimona, un got d’aigua freda i, si es vol, una mica de sal.
- S’hi afegeix l’oli i més aigua freda fins a obtenir la consistència adequada.
En un dia calorós, es pot servir dins d’una gerra o una sopera amb alguns glaçons per mantenir la fredor.
Comentari dietètic
El gaspatxo és una sopa freda molt típica de l’estiu, que té moltes variants, com el gaspatxo de remolatxa, el gaspatxo de síndria, etc. En aquest cas, s’enriqueix amb cigrons, de manera que en resulta un plat més complet i més contundent, que es pot completar amb un segon plat més lleuger, com un peix amb ceba al forn, una truita de patata i carbassó o una carn magra a la planxa amb una guarnició vegetal, com per exemple, pebrots fregits.
Data d'actualització:
13.09.2021