Ingredients per a 4 persones
- 4 filets de pit de gall dindi (o pollastre)
- 300 g de préssecs madurs i durs (préssec groc o de vinya)
- 2 cebes tendres
- 2 cullerades soperes d’alfàbrega fresca picada
- ½ llimona
- ½ bitxo fresc (opcional)
- 4 cullerades soperes d’oli d’oliva verge
- Sal iodada i pebre
Elaboració
- Es tallen els préssecs a daus molt petits.
- Es pelen les cebes, es netegen i es tallen a rodanxes molt fines.
- En un bol petit es barregen el préssec, la ceba, l’alfàbrega, el bitxo picat, el suc de la llimona, 2-3 cullerades d’oli, pebre i, si es vol, una mica de sal.
- Es condimenten els filets amb pebre i, si es vol, una mica de sal.
- Es couen a la planxa escalfada i untada amb oli, 2-3 minuts per cada banda.
- Es disposen els filets al plat o en una safata amb la salsa preparada pel damunt.
- Es pot servir al moment o fred.
Comentari dietètic
El gall dindi és una carn blanca i magra que, juntament amb el pollastre i el conill, poden formar part dels nostres menús un parell de vegades a la setmana. En aquest cas, gràcies a la salsa que els acompanya, amb fruites de la temporada d’estiu, en resulta un plat original, lleuger i molt refrescant. Caldria complementar els filets amb un acompanyament d’arròs, pasta, patata o llegum, potser també amb una escalivada i plantejar un primer amb una sopa o crema freda o una bona amanida.
Data d'actualització:
19.07.2021