Ingredients per a 4 persones
- 8 figues
- 200 g de recuit
- 50 g d’avellanes torrades
- un rajolí de mel
Preparació
- Renteu les figues amb cura i eixugueu-les bé.
- Talleu-les per la meitat i desprès en llesques gruixudes (unes 4 llesques per figa).
- Piqueu les avellanes torrades amb la picadora o un morter.
- Poseu uns 50 g de recuit a cada plat i repartiu-hi un parell de figues llescades al voltant.
- Escampeu-hi l’avellana picada pel damunt i amaniu-ho amb un rajolí de mel.
Comentari dietètic
Aquestes postres combinen fruita fresca (figues), un derivat làctic (recuit) i fruita seca (avellanes), creant una recepta molt saborosa i ben mediterrània. A més, és molt saludable, i. Això sí, es recomana reservar aquests postres per finalitzar un menú lleuger, ja que són unes postres més completes que les que es composen solament de fruita fresca.
El rajolí de mel aporta un to dolç que equilibra els sabors i realça els matisos del plat, aportant un contrast delicat i harmoniós.