Ingredients per a 4 persones
- 8 figues
- 200 g de recuit
- 50 g d’avellanes torrades
- un rajolí de mel
Preparació
- Renteu les figues amb molta cura i eixugueu-les.
- Talleu-les per la meitat i després feu-ne llesques gruixudes (aproximadament 4 llesques de cada figa).
- Piqueu les avellanes torrades en una picadora o al morter.
- Disposeu a cada plat uns 50 g de recuit i al voltant un parell de figues llescades.
- Repartiu picada d’avellana pel damunt i amaniu les postres amb un rajolí de mel.
Comentari dietètic
Aquestes postres estan constituïdes per fruita fresca (figues), un derivat làctic (recuit) i fruita seca (avellanes), i en resulta una recepta molt saborosa i ben mediterrània. A més, és molt saludable, i gairebé no incorpora edulcorants (només un rajolí de mel). Això sí, caldria reservar-les per finalitzar un menú lleuger, ja que són unes postres més completes que les que es composen de la fruita fresca habitual.
Data d'actualització:
20.09.2021