Ingredients per a 4 persones
- 1 kg de faves desgranades
- 4 calamars mitjans
- 4 cebes tendres
- 1/2 manat d'alls tendres
- 1/2 manat de menta fresca
- 1/2 fulla de llorer
- Julivert
- 1 copeta d’anís o de vi dolç
- Oli d’oliva verge
- Sal iodada
Elaboració
- Netegeu els calamars i talleu-los a trossos iguals.
- Peleu les cebes i els alls, i piqueu-los.
- Poseu un raig d’oli en una cassola i sofregiu-hi la ceba i l’all a foc lent.
- Afegiu els calamars i, si ho desitgeu, una mica de sal i coeu-ho a foc lent.
- Incorporeu les herbes aromàtiques i les faves, reservant algunes fulles de menta per decorar.
- Remeneu i afegiu-hi el licor.
- Afegiu una mica d’aigua i tapeu la cassola. Coeu-ho uns 10-15 minuts, segons la mida i tendresa de les faves.
- Serviu-ho calent, amb les fulles de menta per sobre.
Comentari dietètic
Les faves ofegades és un plat ideal de primavera. La seva combinació amb els calamars ofereix un plat molt saborós, que es pot considerar com a plat únic. Es podria complementar amb una guarnició d’amanida. És una preparació que potser requerirà un tros de pa per sucar i que no quedi res al plat!
Font: Agència Catalana de Seguretat Alimentària / Fundació Alícia.