Ingredients per a 4 persones
- 1 kg de faves desgranades
- 4 calamars mitjans
- 4 cebes tendres
- 1/2 manat d'alls tendres
- 1/2 manat de menta fresca
- 1/2 fulla de llorer
- Julivert
- 1 copeta d’anís o de vi dolç
- Oli d’oliva verge
- Sal iodada
Elaboració
- Netegeu els calamars i trossegeu-los.
- Peleu i trinxeu les cebes i els alls.
- En una cassola amb un raig d’oli, ofegueu lentament la verdura.
- Afegiu-hi els calamars. Afegiu-hi, si voleu, una mica de sal i deixeu-ho coure a poc a poc.
- Afegiu-hi les herbes aromàtiques i les faves. Reserveu unes fulles de menta per al final.
- Remeneu-ho tot plegat i afegiu-hi el licor. Saleu-ho una mica.
- Afegiu-hi una mica d’aigua, tapeu-ho, si pot ser amb un paper parafinat al damunt i la tapa.
- S'ha de coure uns 10-15 minuts segons la mida i tendresa de les faves.
- Serviu-ho amb la menta pel damunt.
Font: Agència Catalana de Seguretat Alimentària / Fundació Alícia
Data d'actualització:
05.05.2022