Ingredients per a 4 persones
- 125 g cigrons secs remullats una nit amb aigua
- 75 g cigrons cuits (en conserva)
- 50 g de ceba
- 1 gra d’all
- 1 cullerada sopera julivert i coriandre fresc
- 1 cullerada de cafè de comí
- Un polsim de pebre vermell dolç
- Oli d’oliva verge extra
- Farina sense gluten
- Verdures vàries (tomàquet, carabassó, ceba…)
- Llimona
- Sal, pebre
Elaboració
- Escorreu els cigrons remullats, barregeu-hi els cigrons cuits i ho tritureu en un got americà o batedora elèctrica (no cal que quedi una pasta molt fina).
- Peleu i trinxeu la ceba i l’all.
- Barregeu la pasta de cigrons amb la ceba, l’all i les espècies. Poseu-ho a punt de sal i pebre.
- Ho guardeu i deixeu reposar a la nevera un mínim d’una hora.
- Per fer l’amanida d’acompanyament, renteu i trossegeu la verdura i l’amaniu amb sal, oli i suc de llimona.
- Traieu la pasta de cigrons de la nevera i feu-ne porcions d’uns 20 g amb les mans i els enfarineu una mica.
- En un cassó amb oli calent, aneu fregint els falàfels fins que estiguin daurats.
- Escorreu-los al damunt d’un paper absorbent i els serviu calents amb l’amanida al costat.
Font: Agència Catalana de Seguretat Alimentària / Fundació Alícia
Data d'actualització:
17.10.2016