Ingredients per a 4 persones
- 250 g d'espirals de pasta
 - 2 carabassons
 - 40 g de formatge sec
 - 3 grans d'all
 - 3 cullerades soperes d'alfàbrega fresca picada
 - 1 iogurt natural
 - 1 llimona
 - Un grapat de pinyons
 - 2 cullerades soperes d'oli d'oliva
 - Sal i pebre
 
Elaboració
- Poseu a coure la pasta amb abundant aigua bullent i una mica d'oli i sal.
 - Netegeu els carabassons i talleu-los a mitges rodanxes.
 - Peleu els alls i talleu-los a làmines.
 - Salteu els carabassons, els alls i els pinyons en un wok o paella amb oli durant uns 3 minuts.
 - Afegiu-hi el iogurt, el formatge ratllat, l'alfàbrega, la sal, el pebre i el suc de llimona, i barregeu-ho bé.
 - Barregeu-hi la pasta cuita i escorreguda i serviu-la a continuació.
 
Comentari dietètic
Els ingredients principals d'aquesta recepta són la pasta i els carabassons. El carabassó és una hortalissa amb molt poques calories i conté fibra. La pasta és un aliment ric en hidrats de carboni recomanable, també, en l'alimentació de persones amb diabetis i sobrepès en una quantitat determinada en funció de la dieta de cadascú. En aquest cas s'utilitzen uns 60 g de pasta en cru per plat. Si ho considereu convenient, per tal de reduir l'aportació energètica del plat podeu reduir la quantitat de pasta i donar més volum al plat amb les verdures; és a dir, augmenteu la quantitat de carabassons i disminuïu la quantitat d'oli. També podeu fer servir pasta integral per a incrementar el contingut en fibra de l'àpat. El contingut de greixos saturats i de colesterol de la preparació és molt baix.