Ingredients per a 4 persones
- 6 porros
- 2 patates mitjanes
- 1 bulb gran de fonoll
- Oli d’oliva verge
- Un grapat de llavors de sèsam i rosella
- Espècies al gust (pebre, comí, gingebre en pols)
Elaboració
- Trossegeu els ingredients i sofregiu-los en oli d’oliva fins que estiguin daurats.
- Cobriu-ho amb aigua i feu-ho bullir durant 15-20 minuts.
- Afegiu-hi el pebre, el comí i el gingebre i tritureu-ho. Si hi ha massa brou, retireu-ne una part abans. Podeu tornar-lo a afegir si la crema ha quedat massa espessa.
- Una vegada servit, decoreu el plat amb llavors de sèsam i rosella.
Comentari dietètic
Aquesta crema, elaborada amb hortalisses de la temporada de fred, és molt senzilla, original i molt gustosa. Al clàssic porro, s’hi afegeix el sabor especial del fonoll, el toc aromàtic de les espècies i les llavors li donen un toc exòtic. És una bona opció com a entrant, primer plat o guarnició, i enriqueix el menú amb una quantitat interessant d’hortalisses.
Font: