Ingredients per a 4 persones
- 6 porros
- 2 patates mitjanes
- 1 bulb gran de fonoll
- Oli d’oliva verge
- Un grapat de llavors de sèsam i rosella
- Espècies al gust (pebre, comí, gingebre en pols)
Elaboració
- Trossegeu els ingredients i sofregiu-los en oli d’oliva fins que quedin daurats.
- Cobriu-ho amb aigua i bulliu-ho durant 15-20 minuts.
- Tritureu-ho, retirant prèviament el brou si n’ha quedat massa, perquè quedi consistència de crema.
- Podeu afegir el brou posteriorment si la crema ha quedat molt espessa.
- Una vegada servit, presenteu el plat amb espècies i/o llavors a manera de guarnició.
- La crema porta una barreja de pebre, comí, gingebre, llavors de sèsam i de rosella.
Comentari dietètic
Aquesta crema amb hortalisses típiques de la temporada de fred és molt senzilla d’elaborar i, a la vegada, és original i gustosa. Al clàssic porro, se li afegeix el gust especial del fonoll, i les espècies i llavors li donen un toc exòtic. Constitueix un entrant, primer plat o guarnició que enriqueix el menú amb els nutrients d’interès que ens aporten les hortalisses.
Font:
Data d'actualització:
27.12.2021