INGREDIENTS PER A QUATRE PERSONES
- 400 g de mongetes blanques cuites
- 500 g de carbassa
- 1 ceba
- 2 alls
- brou vegetal o aigua
- 1 brot de romaní
- oli d’oliva verge
- pebre i sal iodada
ELABORACIÓ
- Es pela i talla la carbassa a daus.
- Es posa a coure la ceba tallada fina i els alls pelats i sencers en una olla amb l’oli calent fins que comencin a agafar color.
- S’afegeix la carbassa i el pebre a l’olla (i una mica de sal, si es vol) i es deixa coure uns minuts més.
- S’afegeix el brou fins a cobrir-ho tot. Es tapa i es deixa coure uns 10-15 minuts.
- S’hi aboquen les mongetes i el romaní picat, es deixa coure uns minuts més.
- Es tritura, procurant que quedi una crema ben fina.
COMENTARI DIETÈTIC
Aquesta és una recepta molt completa, gràcies als llegums (mongetes blanques o seques), que aporten tant hidrats de carboni com proteïnes. La carbassa, rica en fibra, vitamines i minerals, completa l’aportació nutricional d’aquest plat tan nutritiu i saborós.
S'hi poden afegir rostes de pa torrat a la crema, que aportarà una textura cruixent.
Data d'actualització:
22.02.2021