Ingredients per a 4-6 persones
- 1 kg de carbassa
- 2-3 pastanagues
- 1 ceba
- 1/2 litre de brou vegetal
- Oli d'oliva verge
- Nou moscada
- Pebre i sal iodada
Elaboració
- Peleu les pastanagues, netegeu-les i talleu-les a rodanxes.
- Peleu la carbassa i talleu-la a daus.
- Coeu la ceba pelada i tallada fina dins una cassola amb oli fins que estigui estovada.
- Afegiu-hi les pastanagues juntament amb la carbassa i el brou.
- Tapeu-ho i deixeu-ho coure uns 20 minuts.
- Condimenteu-ho amb pebre, nou moscada i, si es vol, una mica de sal.
- Tritureu-ho procurant que quedi una crema homogènia.
Comentari dietètic
Una recepta molt senzilla, suau i saborosa, típica de la tardor. Per la seva textura i fàcil digestibilitat la carbassa, i en especial aquesta crema, és molt acceptada en totes les edats.
Podeu condimentar la crema amb unes pipes de carbassa torrades lleugerament al forn.
En ser un plat compost per hortalisses, es pot completar el menú amb un segon plat proteic a base de carn, peix, ou o llegum, amb patates o arròs de guarnició.
Data d'actualització:
29.11.2023