INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
- 12 costelles de xai d’una tira
- 4 cullerades soperes d’oli d’oliva verge
- 1 cabeça d’alls
- 1 brot de romaní fresc
- 800 g de mongetes seques cuites
- 400 g de cors de carxofa
- 1 iogurt natural
- 1 cullerada de postres de mostassa
- pebre negre i sal iodada
ELABORACIÓ
- S’escalfa el forn a 180 °C.
- Es posa a coure al forn la carn, condimentada amb pebre (i una mica de sal, si es vol), i la cabeça d’alls untada amb oli, uns 20-25 minuts.
- Mentrestant, es couen els cors de carxofa al vapor.
- Es pelen els alls i es passen per la paella amb l’oli i el romaní picat. S’hi afegeixen les mongetes i les carxofes tallades a grills. Es tapa i es cou a foc suau durant uns minuts. S’hi afegeix el iogurt i la mostassa. Es rectifica de pebre (i de sal, si es vol) i, si cal, s’hi afegeix l’aigua de les carxofes.
- Es tallen les costelles i se serveixen sobre l’amanida. Es decora amb romaní fresc.
COMENTARI DIETÈTIC
Les mongetes seques són molt riques en hidrats de carboni, proteïnes, fibra i minerals. Presentades com a amanida tèbia, li donen caràcter al plat, i és una recepta melosa i original. Encara que el xai és una carn vermella i grassa de la qual no s’ha d’abusar, presentar-la amb llegums i carxofes és una bona manera d’enriquir-ne el contingut nutricional.
Un plat ben lleuger de primer i fruita de postres ajuden a equilibrar el menú.
PROPOSTA DE MENÚ
- Consomé vegetal amb hortalissa a la juliana.
- Costelles de xai rostides amb amanida tèbia de mongetes seques i carxofa amb romaní.
- Mandarina
Data d'actualització:
03.11.2021