Ingredients per a 4 persones
- 1 kg de pomes
- 250 g peres madures
- Pell de ½ llimona
- 1 branca de canyella
- ½ got d’aigua
Preparació
- Peleu i traieu els cors de les pomes i les peres.
- Talleu-les a trossos petits i poseu-los a coure amb la pell de la llimona, la canyella i 100 ml d’aigua fins que estiguin toves.
- Retireu la branca de canyella i la llimona. Aixafeu la mescla amb una forquilla o braç elèctric fins a obtenir una mescla homogènia.
- Deixeu-ho reposar a la nevera fins que es refredi i serviu-ho.
Comentari dietètic
La poma i la pera són dues fruites típiques de finals d’estiu i de la tardor, molt comunes al nostre entorn.
Tot i que es recomana consumir la fruita sencera i fresca, les compotes són una bona opció per variar i aprofitar la fruita madura.
Si la fruita és ben madura, no cal afegir-hi sucre. La canyella i la pell de llimona ja donen un toc dolç i aromàtic.
Aquesta recepta és, a més, una manera útil i saborosa de reduir el malbaratament alimentari, quan ens queden algunes peces de fruita velles. Aquesta cmpota també es pot utilitzar per acompanyar carns al forn.