Ingredients per a 4 persones
- 1 kg de pomes
- 250 g peres madures
- Pell de ½ llimona
- 1 branca de canyella
- ½ got d’aigua
Preparació
- Traieu els cors de les pomes i les peres.
- Talleu les fruites a trossos petits i poseu-los a coure amb la pell de la llimona i la canyella en 100 ml d’aigua fins que estiguin toves.
- Traieu la branca de canyella i la llimona, i aixafeu la mescla amb una forquilla o braç elèctric tot fent una mescla homogènia.
- Deixeu-ho reposar a la nevera fins que es refredi i serviu-ho.
Comentari dietètic
La poma i la pera són dues fruites típiques de finals d’estiu i de la tardor, i molt cultivades al nostre entorn. La recomanació és sempre la de consumir la fruita sencera i fresca, però les compotes són opcions adequades per diversificar el consum de fruita. Encara que sovint s’hi afegeix sucre, les pomes i peres madures ja són molt dolces, i juntament amb la canyella i la pell de llimona és suficient per aconseguir un gust molt saborós sense necessitat d’afegir-hi sucre. A més, les compotes són una bona manera d’aprofitar les fruites madures i evitar el malbaratament.
Data d'actualització:
08.11.2021