INGREDIENTS PER A 8-10 PERSONES
- 1 iogurt natural (de llet, de soja…)
- 3 mides de l’envàs de iogurt de farina de blat integral o barrejada
- 3/4 de l’envàs de sucre
- 1 mida de l’envàs d'oli d'oliva suau
- 1 sobre de llevat en pols
- 1 mida de l’envàs de llet, beguda vegetal o aigua
- 1 cullerada de postres de bicarbonat sòdic
- La pell ratllada d’una llimona
- 500 g d’albercocs madurs per cobrir el fons del motlle
- Oli per untar el motlle
PREPARACIÓ
- Netegeu els albercocs, talleu-los per la meitat i traieu-hi el pinyol.
- Escalfeu el forn.
- Si el motlle és desmuntable, cobriu el motlle amb paper de forn i unteu-lo amb oli. Si el motlle no és desmuntable i és antiadherent, no cal paper, però sí que cal untar-lo d’oli.
- Espolseu el fons del motlle amb sucre i col·loqueu les meitats d’albercoc amb la part oberta cap a baix, cobrint tot el fons del motlle. Coeu-ho al forn a 180 °C durant uns 10 minuts.
- Mentrestant, poseu la resta dels ingredients en un bol, i remeneu fins que quedi la massa ben homogènia.
- Aboqueu la massa en el motlle sobre la fruita.
- Coeu-ho al forn durant uns 30 min a 180 °C.
COMENTARI DIETÈTIC
Tot i que la manera més recomanable de menjar fruita és, sens dubte, sense transformar, és a dir, ben neta i fresca, de tant en tant la fruita pot ser un bon ingredient per a postres especials, com els pastissos casolans.
Data d'actualització:
10.05.2021