Ingredients per a 4 persones
- 800 g de cigrons cuits
- 1 ceba
- ½ litre de tomàquet triturat
- 500 g de carbassa
- 8 brots de coriandre
- 1 cullerada sopera de curri
- 3 cullerades soperes d’oli d’oliva verge
- sal iodada
Elaboració
- Es posa a coure la ceba, pelada i tallada fina, dins d’una cassola de fang amb oli, fins que estigui estovada.
- S’hi afegeix el curri (i una mica de sal, si es vol) i es cou 1 minut.
- S’hi afegeix el tomàquet i es deixa coure uns 5 minuts.
- S’hi afegeix la carbassa tallada a daus petits i es cou uns 8-10 minuts.
- S’hi afegeixen els cigrons i es cou tot uns 5-8 minuts més.
- Es decora amb el coriandre net i picat.
Comentari dietètic
Aquesta recepta constitueix un estofat de llegums amb verdures, però amb un toc exòtic, que li aporta la presència de curri i de coriandre. És un plat ric en hidrats de carboni i proteïnes, i especialment abundant en elements protectors que proporcionen els cigrons, la carbassa, la ceba i el tomàquet (fibra, minerals, vitamines, etc.). També conté compostos antioxidants, que es troben en espècies com ara el curri i el coriandre, en el betacarotè de la carbassa, en el licopè del tomàquet o la vitamina E de l’oli d’oliva.
Si el plat es vol més sucós, s’hi pot afegir aigua o brou vegetal.
Directe a
Data d'actualització:
26.09.2023