INGREDIENTS PER A QUATRE PERSONES
- 400 g de cigrons bullits (si els heu cuit vosaltres, reserveu l'aigua de cocció)
- 4 talls de bacallà dessalat
- 1 kg d'espinacs
- 1 ceba gran
- 4-5 dents d'all
- 2 tomàquets ben madurs (tomàquet triturat en conserva, si no és temporada de tomàquet)
- 6 cullerades soperes d'oli d'oliva verge
- Sal iodada
PREPARACIÓ
- Bulliu els espinacs amb poca aigua (i, si es vol, una mica de sal iodada).
- En una cassola feu un sofregit amb els alls, la ceba trinxada i els tomàquets.
- Afegiu-hi els cigrons i el bacallà.
- Sacsegeu la cassola i afegiu-hi una mica de brou de coure els cigrons (si no els heu cuit vosaltres, s'hi pot afegir brou vegetal).
- Deixeu que arrenqui el bull i en l’últim moment hi afegiu els espinacs. Els espinacs es poden afegir crus i deixar que s’acabin de coure dins de la cassola dels cigrons i el bacallà.
COMENTARI DIETÈTIC
El plat que us presentem és una bona opció de plat únic, que es pot acompanyar d’una amanida. Es tracta d’un plat complet, que aporta els hidrats de carboni dels cigrons, les proteïnes del bacallà i els cigrons, i la fibra, les vitamines i els minerals presents de tots els ingredients, sobretot, dels cigrons i dels espinacs.
Font: adaptat de Corpus Culinari Català
Data d'actualització:
05.04.2021