INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
- 1 conill tallat a trossos
- 1 ceba
- 4 tomàquets madurs (tomàquet triturat en conserva, si no és temporada de tomàquet)
- 400 g de pèsols
- 4 carxofes
- 4 grans d’all
- 1 got de vi blanc
- 1 fulla de llorer
- 1 brot de farigola
- 1 llimona
- 1 got d’aigua
- ½ cullerada sopera d’orenga
- 4 cullerades soperes d’oli d’oliva verge
- Pebre negre i sal iodada
ELABORACIÓ
- Es pela i es pica la ceba.
- Es ratllen els tomàquets (o el tomàquet triturat).
- Es poleixen les carxofes traient les fulles externes i procurant de deixar-hi només les fulles més tendres. Se’n tallen els troncs i uns 2-3 cm de les puntes. Es tallen en forma de grills i es posen en remull amb aigua i el suc de la llimona.
- En una cassola amb l’oli s’enrosseix el conill condimentat amb pebre (i una mica de sal, si es desitja).
- Es reserva, i en el mateix oli s’hi cou la ceba, el tomàquet i el vi, durant uns 10 minuts a foc suau.
- S’hi afegeix el conill i un got d’aigua, i es deixa coure uns 15-20 minuts.
- S’hi afegeixen les carxofes i els pèsols, la farigola i el llorer i es cou tot uns 8-10 minuts més.
PROPOSTA DE MENÚ
- Crema de carbassa.
- Cassoleta de conill amb pèsols, carxofes i farigola.
- Rodanxes de taronja.
COMENTARI DIETÈTIC
El conill destaca per ser una carn magra i blanca. Aquesta recepta incorpora hortalisses com les carxofes i llegums frescos com els pèsols, la qual cosa la converteix en un plat molt complet.
Data d'actualització:
15.03.2021