Ingredients per a 4-6 persones
- 2 carabassons mitjans (uns 400 g)
- 1 tassa (150 g) de farina integral
- ½ tassa (100 g) d’ametlla torrada i picada
- ½ tassa de llet
- 3 ous
- 1 tassa de cafè (uns 50 g) de pa ratllat
- 15-20 fulles d’alfàbrega fresca
- 1-2 alls
- 1 pessic de sal iodada
- Oli d’oliva (per fregir els bunyols)
Preparació
- Dins d’un recipient fondo, es barreja bé el carabassó ratllat amb la resta d’ingredients. La mescla es deixa en repòs uns 30 minuts.
- Es posa una paella al foc amb l’oli. Quan l’oli estigui calent, s’hi van dipositant, d’una en una, cullerades soperes de la massa procurant aixafar-les una mica i que no es toquin entre elles.
- Es deixen daurar els bunyols uns minuts i es giren una vegada perquè es coguin per l’altre costat.
- A mesura que es van coent, s’han de treure i col·locar dins d’un plat sobre paper de cuina perquè s’absorbeixi l’excés d’oli.
Suggeriments
- Els bunyols es poden acompanyar amb salsa de tomàquet o amb tomàquet amanit.
- Pel que fa a la preparació, es poden substituir 50 g d’ametlla picada per 50 g de formatge sec ratllat. En aquest cas, no cal posar-hi sal.
- Es poden servir com a segon plat, després d’un plat de llegum, per exemple.
Informació relacionada
Data d'actualització:
09.01.2020