INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
- 1/2 kg de maduixes
- 150 g de mató
- 30 fulles d’alfàbrega
- Unes gotes de vinagre de xerès
PREPARACIÓ
- Talleu el mató a daus i les maduixes ben netes per la meitat.
- Enfileu en una broqueta mitja maduixa, una fulla d’alfàbrega i un dau de mató.
- Repetiu l’operació fins a omplir totes les broquetes.
Abans de servir, poseu unes gotes de vinagre de xerès sobre el mató.
COMENTARI DIETÈTIC
Aquesta recepta senzilla i fàcil és una manera original de menjar fruita fresca de postres. Malgrat que és una elaboració senzilla, resulta molt elegant i alegre, per la presentació amb diversitat de colors i textures.
La maduixa aporta fibra, vitamines, minerals i altres compostos beneficiosos per a la salut, el mató enriqueix el plat amb nutrients com el calci i les proteïnes, i l’alfàbrega hi dona color i una aroma intensa.
A mesura que canvien les estacions de l'any, es poden variar les fruites segons la producció més estacional i local.
Recepta adaptada de Restaurant Layón, Granollers (Restaurant AMED, acreditació d’establiments de restauració promotor d’Alimentació Mediterrània)