Ingredients per a 4 persones
- 400 g de meló de polpa blanca i consistent
- 400 g de polpa de síndria
- 200 ml de beguda vegetal (civada, arròs, etc.)
- 2 claus (espècia)
- 1 branca de canyella
Preparació
- Feu boles de síndria i de meló amb un buidador de vegetals.
- Reserveu-les a la nevera dins d’un bol gran.
- Coeu la beguda vegetal o llet amb les espècies a foc suau durant 4 minuts.
- Tapeu i deixeu-la refredar a la nevera.
- Just abans de servir, barregeu la beguda amb la fruita i repartiu en bols individuals.
Comentari dietétic
La síndria i el meló són dues de les fruites d'estiu per excel·lència. La manera més habitual i més recomanable de menjar fruita és sencera o tallada a trossos, però de tant en tant, es poden preparar receptes que no impliquin l'addició d'ingredients com el sucre, la nata, etc. En aquest recepta, el líquid base és una beguda vegetal o llet amb espècies, que no modifica pràcticament el baix valor energètic de les postres.