INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
- 400 g de meló de polpa blanca i consistent
- 400 g de polpa de síndria
- 50 ml de kirsch (opcional)
- 200 ml de beguda vegetal (civada, arròs, etc.)
- 2 claus (espècia)
- 1 branca de canyella
PREPARACIÓ
- Es fan boles de la síndria i de meló amb un buidador de vegetals, i s’esquitxen amb el licor.
- Es reserven a la nevera dins d’un bol gran.
- Es cou, a foc suau durant 4 minuts, la beguda vegetal amb les espècies.
- Es tapa i es deixa refredar, i s’acaba de refredar a la nevera.
- Es barreja amb la fruita just abans de servir en bols individuals.
COMENTARI DIETÈTIC
La síndria i el meló són dues de les fruites d'estiu per excel·lència. La manera més habitual i més recomanable de menjar fruita és sencera o tallada a trossos, però de tant en tant, es poden preparar receptes que no impliquin l'addició d'ingredients com el sucre, la nata, etc. En aquest cas, la recepta afegeix un líquid de base constituït per beguda vegetal i espècies, que no altera l'aportació nutricional interessant de les fruites.
Data d'actualització:
06.09.2021