INGREDIENTS PER A QUATRE PERSONES
- 350 g de maduixots madurs (en altres èpoques de l’any, es poden escollir altres fruites de temporada)
- 2 plàtans grans madurs
- 500 ml de llet o beguda vegetal (sense sucres afegits)
PREPARACIÓ
- Treure les parts no comestibles de les fruites i tallar-les a trossos.
- Barrejar les fruites i la llet i triturar-ho tot amb la batedora fins a obtenir-ne una mescla homogènia. Ja està llest per prendre.
Si la consistència del batut és massa espessa, afegir-hi més llet i, si és massa líquida, s’hi pot afegir més fruita.
COMENTARI DIETÈTIC
Encara que la fruita és millor consumir-la sencera, aquesta és una preparació molt senzilla que es pot prendre de tant en tant. És una bona opció per berenar, per exemple, que acostuma a agradar molt als infants. L’addició de llet suposa una aportació energètica i nutricional més elevada que les postres habituals de fruita fresca sola, però si s’ha fet un àpat lleuger, també pot ser una recepta per acabar un dinar o un sopar.
Data d'actualització:
12.04.2021