Us proposem una recepta que recorda la importància de les preparacions lleugeres, saboroses i naturals, sense oblidar el plaer de la bona taula. Es tracta d'un segon plat lleuger de molt bona acceptació tant pels grans com pels menuts de la casa.
Ingredients per a quatre persones (tres broquetes per persona):
- 16 musclos
- 20 pops petits
- 12 sípies petites i netes
- 36 olives verdes farcides d'anxova o de pebrot
- 16 olives negres sense pinyol
- 16 tomàquets de cirerol
- ½ pebrot verd i ½ pebrot vermell
- 2 grans d'all
- 1 ou
- Molla de pa
- Julivert
- Oli d'oliva
- Sal i pebre negre
Elaboració:
- Netegeu bé els pops i bulliu-los uns vint minuts en aigua i sal.
- Escorreu-los i refredeu-los.
- Ompliu cada un d'ells amb una oliva i claveu-los a la broqueta alternant-los amb una altra oliva fins que la broqueta sigui plena.
- Col·loqueu-la en una safata, assaoneu-la amb sal, julivert picat i oli d'oliva i deixeu-la macerar fins al moment de servir.
- A banda, netegeu bé els musclos i obriu-los a foc fort en una paella tapada.
- Separeu les valves i claveu-los en una broqueta alternant-los amb una oliva negra i un tomàquet.
- Assaoneu-los com amb la broqueta anterior i deixeu-los a la safata.
- Per preparar les broquetes de sípia, primer piqueu bé la molla de pa, afegiu-hi el julivert i els alls ben trinxats i saleu-ho una mica.
- Afegiu-hi l'ou batut per tal que quedi una massa ben compacta amb la que omplireu les sípies.
- Després enfileu-les a les broquetes, alternant amb trossos de pebrot verd i vermell.
- Mulleu-les amb una mica d'oli i passeu-les per la planxa ben calenta.
També podeu cuinar les broquetes amb altres tipus de marisc o peix. El peix necessita poc temps de cocció, per tant, és convenient que coeu els aliments “al punt” per evitar que es cremin, aprofitar al màxim els nutrients i respectar les seves propietats organolèptiques (sabor, aroma, textura, color).
Comentari dietètic:
Nutricionalment, podeu considerar aquesta preparació rica en proteïnes de bona qualitat, en minerals, vitamines i fibra. Pot ser un perfecte segon plat després d'una bona amanida variada a la qual podeu afegir uns daus de fruita de temporada (taronja, poma, pinya, kiwi, entre altres), una mica d'arròs, rodanxes de patata bullida, llenties o pasta (cintes, llassos). És una proposta molt baixa en greix i en calories, per tant, apropiada per a situacions en les quals hàgiu de controlar el consum de greixos i també per dietes d'aprimament. És també molt apropiada per a persones amb diabetis, ja que aquest plat no aporta hidrats de carboni, si no els afegiu en la guarnició. Si heu de restringir el consum de sal, simplement no n'hi afegiu i substituïu les olives per alguna verdura per tal de reduir el sodi.