*Fesols o mongetes blanques
Ingredients per a 4 persones
- 200 g d’arròs
- 100 g de fesols crus
- 2 naps
- 1 manat de bledes
- 100 g de carbassa
- 3 grans d’all
- oli d’oliva verge
- 1 cullerada de cafè de pebre vermell (dolç o picant)
- Sal iodada
Preparació
- Poseu els fesols en remull el vespre abans.
- Bulliu els fesols amb els alls i conserveu-ne l’aigua.
- Tritureu els fesols escorreguts fins a obtenir una textura fina.
- Escaldeu les bledes en aigua bullent i refresqueu-les en aigua amb gel o aigua freda.
- Tritureu les fulles verdes de les bledes amb l’aigua de la cocció dels fesols. Conserveu les penques.
- Mantingueu l’aigua de la cocció de les bledes a punt d’ebullició.
- Talleu a daus els naps i la carabassa, coeu-los, després daureu-los i reserveu-ho.
- Cuineu l’arròs amb l’aigua de cocció de les bledes, com si es tractés d’un risotto.
- Emplateu-ho posant l’arròs verd al centre i la crema de fesols al voltant. Decoreu-ho amb les penques de les bledes i els daus de nap i carabassa.
Recepta adaptada de Cuinatur
Comentari dietètic
Aquesta recepta és un plat molt senzill i econòmic, a la vegada que molt complet i equilibrat. Amb una amanida de guarnició, podria ser un plat únic excel·lent. També podria tractar-se d’un segon plat, si es fes una amanida més abundant de primer.
Data d'actualització:
13.12.2021