*Fesols o mongetes blanques
Ingredients per a 4 persones
- 200 g d’arròs
- 100 g de fesols crus
- 2 naps
- 1 manat de bledes
- 100 g de carbassa
- 3 grans d’all
- oli d’oliva verge
- Sal iodada
Preparació
- Poseu els fesols en remull la nit abans.
- Bulliu-los amb els alls i reserveu l’aigua de la cocció.
- Tritureu els fesols escorreguts fins a obtenir una textura fina.
- Escaldeu les bledes en aigua bullent i, a continuació, refredeu-les de seguida en aigua freda o amb gel, per mantenir el seu color.
- Tritureu les fulles verdes de les bledes amb una mica de l’aigua dels fesols. Reserveu les penques per decoració.
- Mantingueu l’aigua de cocció de les bledes a punt d’ebullició.
- Talleu els naps i la carabassa a daus, coeu-los i daureu-los en una paella. Reserveu-los per a més tard.
- Cuineu l’arròs amb l’aigua de cocció de les bledes, com si es tractés d’un risotto.
- Emplateu-ho posant l’arròs verd al centre i la crema de fesols al voltant. Decoreu amb les penques de les bledes i el nap i la carabassa.
Recepta adaptada de Cuinatur
Comentari dietètic
Es tracta d’un plat molt senzill, econòmic i, alhora, complet i equilibrat.
Amb una amanida de guarnició, pot ser un plat únic excel·lent. També pot ser un bon segon plat, si es combina amb una amanida més abundant com a primer. Es pot complementar amb un ou escaldat o ferrant al centre, al damunt de l’arròs.