Ingredients per a 4 persones
- 10 - 15 raves frescos
- 1 cogombre
- 1 ceba morada a rodanxes
- 4 cullerades d'oli d'oliva verge
- 1 cullerada de vinagre de poma
- 2 cullerades de suc de llimona
- 1/4 culleradeta d’orenga seca
- Sal iodada i pebre negre
Elaboració
- Renteu bé els raves.
- Peleu el cogombre i talleu els raves i el cogombre a rodanxes. Disposeu-los en un bol d'amanides.
- En un pot o bol petit, aboqueu l'oli, el vinagre, el suc de llimona, l’orenga, pebre al gust i, si es vol, una mica de sal. Sacsegeu bé.
- Aboqueu la vinagreta sobre les hortalisses.
- Serviu de seguida.
Comentari dietètic
Aquesta amanida tan senzilla i refrescant ens dona la benvinguda a l’estiu. De raves, n’hi ha tot l’any, però la barreja amb el cogombre, una hortalissa molt rica en aigua i fibra i que comença a aparèixer als mercats el mes de juny, fa que aquesta recepta sigui molt adequada per als mesos calorosos. L’amaniment amb un toc àcid contribueix a la sensació de frescor. Podeu decorar l’amanida i afegir-hi aroma amb unes fulles de menta fresca.
Us proposem un àpat amb aquesta amanida, acompanyada de sardines a la brasa i pa amb tomàquet.
Data d'actualització:
28.06.2021