• Inici
  • Amanida de raves i cogombre

Amanida de raves i cogombre

Bàner amb logotip oficial i lema AIFV 2021

Ingredients per a 4 persones

  • 10 - 15 raves frescos
  • 1 cogombre
  • 1  ceba morada a rodanxes
  • 4 cullerades d'oli d'oliva verge
  • 1 cullerada de vinagre de poma
  • 2 cullerades de suc de llimona
  • 1/4 culleradeta d’orenga seca
  • Sal iodada i pebre negre

 

Elaboració

  1. Renteu bé els raves.
  2. Peleu el cogombre i talleu els raves i el cogombre a rodanxes. Disposeu-los en  un bol d'amanides.
  3. En un pot o bol petit, aboqueu l'oli, el vinagre, el suc de llimona, l’orenga,  pebre al gust i, si es vol, una mica de sal. Sacsegeu bé.
  4. Aboqueu la vinagreta sobre les hortalisses.
  5. Serviu de seguida.

 

Comentari dietètic

Aquesta amanida tan senzilla i refrescant ens dona la benvinguda a l’estiu. De raves, n’hi ha tot l’any, però la barreja amb el cogombre, una hortalissa molt rica en aigua i fibra i que comença a aparèixer als mercats el mes de juny, fa que aquesta recepta sigui molt adequada per als mesos calorosos. L’amaniment amb un toc àcid contribueix a la sensació de frescor. Podeu decorar l’amanida i afegir-hi aroma amb unes fulles de menta fresca.

Us proposem un àpat amb aquesta amanida, acompanyada de sardines a la brasa i pa amb tomàquet.

 

 

Data d'actualització:  28.06.2021