Ingredients per a 4 persones
- 800 g de mongetes tendres
- 4 tomàquets carnosos i ben madurs
- oli d'oliva verge
- 2 grans d'all
- pebre i sal iodada
Elaboració
- Coeu les mongetes tendres (senceres i sense les puntes), preferiblement al vapor, intentant que quedin cruixents.
- Refredeu-les i reserveu-les.
- Ratlleu el tomàquet i amaniu-lo amb pebre negre, oli d'oliva verge i, si es vol, una mica de sal.
- Escalfeu uns instants, al forn, el plat on s'hagin de servir les mongetes.
- Retireu-lo i fregueu-lo enèrgicament amb un all cru. Deixeu-lo refredar.
- Disposeu-hi les mongetes i cobriu-les amb la salsa de tomàquet preparada i sense coure.
- Regueu el plat amb un rajolí d'oli d'oliva verge.
Comentari dietètic
Aquest plat es caracteritza per la seva aportació d’hortalisses i per ser de molt fàcil i ràpida preparació. Com que la cocció és molt curta, una part dels ingredients són crus i se serveix en fred, es pot considerar una amanida ben refrescant. La recepta és original i gustosa, i suposa una manera diferent de menjar mongetes tendres. El fet de fregar el plat amb l’all cru, l’aromatitza d’una forma molt suau. És pot tenir tot preparat a la nevera i composar el plat en el moment de menjar.
Per complementar el menú, us suggerim un segon a base de conill o peix al forn amb una guarnició de patata i ceba llescada, també cuita al forn. Si preferiu fer un plat únic i molt complet, podeu afegir a les mongetes verdes uns 100-150g de llegum cuit, com cigrons o mongetes blanques. Per postres, una bona macedònia amb les fruites més madures que tingueu.