Ingredients per a quatre persones
- 1 escarola
- 1 magrana
- 40-50 g de pinyons (o ametlles)
- oli d'oliva verge
- 1 cullerada sopera de vinagre (de poca acidesa, tipus Mòdena)
- ½ got de vi ranci
- sal iodada i pebre negre
Elaboració
- Esgraneu la magrana i reserveu-la.
- Prepareu una salsa vinagreta amb l'oli, el vinagre, el vi, el pebre i, si es vol, una mica de sal.
- Barregeu la salsa amb la magrana.
- Afegiu-hi els pinyons o ametlles i deixeu-ho reposar una estona.
- Disposeu l'escarola neta i ben escorreguda en un plat.
- Amaniu amb la salsa preparada prèviament.
Comentari dietètic
Es tracta d’una amanida amb ingredients de tardor-hivern com la magrana i l’escarola, molt vistosa i lleugera. Aquesta amanida suposa una bona aportació de fibra i micronutrients proporcionats per l'escarola i la magrana. Es pot complementar amb un segon plat a base de llegum, o bé peix, ou o carn amb guarnició de patata o cereal (pasta, arròs, cuscús, etc.).
Data d'actualització:
29.11.2023