Sopa de llenties

Ingredients per a 4 persones

  • 200 g de llenties
  • 1 porro gros
  • 1 gra d’all
  • 500 g de tomàquets madurs
  • ½ llimona
  • 1 cullerada sopera de fulles de farigola fresca
  • 2 cullerades soperes d’oli d’oliva
  • Sal iodada i pebre

Elaboració

  1. Es couen el porro net i tallat fi i l’all pelat i picat dins d’una cassola grossa amb l’oli, sense que agafin color.
  2. S’hi afegeixen les llenties, els tomàquets ratllats, ¾ parts de la farigola i el triple de volum d’aigua freda.
  3. Es cou tot durant uns 30 minuts a partir que arrenqui el bull. A mitja cocció es salpebra.
  4. Un cop les llenties són cuites, s’hi afegeix el suc de la llimona, es rectifica de sal i pebre, i se serveix amb la resta de la farigola per damunt.


Comentari dietètic

És un plat ideal per a èpoques fredes, encara que la presència de llimona i farigola li confereix un toc refrescant i mediterrani. Es tracta d’un primer plat amb molts pocs greixos i ric en hidrats de carboni i proteïnes, principals nutrients de les llenties, juntament amb la fibra i minerals com ara el ferro, del qual se'n pot millorar l’absorció escollint una taronja de postres, per exemple. 

Data d'actualització:  17.07.2012