Ingredients per a 4-5 persones
- 3 albergínies
- 2 cebes petites o 1 de gran
- 2 dents d’all
- 1 llesca de pa
- Orenga, sal iodada i oli d’oliva verge
Preparació
- Peleu les albergínies i les cebes, talleu-les a trossos petits i coeu-les amb una mica d’oli d’oliva.
- Quan comencin a daurar-se, afegiu l’all i el pa, ambdós tallats a trossets.
- Quan estiguin tots els ingredients cuits, afegiu orenga al gust i, si es vol, rectifiqueu de sal.
- Tritureu-ho tot fins a obtenir una massa homogènia i deixeu-la reposar fins que es refredi.
Comentari dietètic
El paté d’albergínia és una recepta clàssica de la cuina mediterrània. En altres cultures alimentàries es pot preparar amb tahina (puré de sèsam) i espècies com el comí. En aquest cas, es proposa una recepta molt senzilla i saborosa que es pot preparar amb molt pocs ingredients. És una preparació ideal per picar amb bastonets de pa o d’hortalisses (pastanaga, pebrot, api, etc.) o bé per untar en entrepans o torradetes. Resulta una alternativa vegetal al paté convencional, fàcil, ràpida d’elaborar i econòmica.