• Inici
  • Paté d'albergínia

Paté d'albergínia

Banner AIFV

Ingredients per a 4-5 persones

  • 3 albergínies
  • 2 cebes petites o 1 de gran
  • 2 dents d’all
  • 1 llesca de pa
  • Orenga, sal iodada i oli d’oliva verge

 

Preparació

  1. Pelar les albergínies i les cebes, tallar-les a trossos petits i coure-les amb una mica d’oli d’oliva.
  2. Quan es comencin a daurar, afegir l’all i el pa, ambdós a trossets.
  3. Quan estiguin tots els ingredients cuits, afegir orenga al gust i, si es vol, rectificar de sal.
  4. Triturar fins obtenir una massa homogènia i deixar-la reposar fins que es refredi.

Adaptat de: Benremenat

 

Comentari dietètic

El paté d’albergínia és una recepta clàssica de la cuina mediterrània. En altres cultures alimentàries es pot preparar amb tahin (puré de sèsam) i espècies com el comí. En aquest cas, es proposa una recepta molt senzilla i saborosa que es pot preparar amb molts pocs ingredients. En resulta una preparació ideal per a picar amb bastonets de pa o d’hortalisses (pastanaga, pebrot, api, etc.) o bé per untar en entrepans o torradetes.

Data d'actualització:  05.07.2021