Falàfels

Ingredients per a 4 persones

  • 125 g cigrons secs remullats una nit amb aigua
  • 75 g cigrons cuits (en conserva)
  • 50 g de ceba
  • 1 gra d’all
  • 1 cullerada sopera julivert i coriandre fresc
  • 1 cullerada de cafè de comí
  • Un polsim de pebre vermell dolç
  • Oli d’oliva verge extra
  • Farina sense gluten
  • Verdures vàries (tomàquet, carabassó, ceba…)
  • Llimona
  • Sal, pebre

Elaboració

1. Escorreu els cigrons remullats, barregeu-hi els cigrons cuits i ho tritureu en un got americà o batedora elèctrica (no cal que quedi una pasta molt fina).
2. Peleu i trinxeu la ceba i l’all.
3. Barregeu la pasta de cigrons amb la ceba, l’all i les espècies. Poseu-ho a punt de sal i pebre.
4. Ho guardeu i deixeu reposar a la nevera un mínim d’una hora.
5. Per fer l’amanida d’acompanyament, renteu i trossegeu la verdura i l’amaniu amb sal, oli i suc de llimona.
6. Traieu la pasta de cigrons de la nevera i feu-ne porcions d’uns 20 g amb les mans i els enfarineu una mica.
7. En un cassó amb oli calent, aneu fregint els falàfels fins que estiguin daurats.
8. Escorreu-los al damunt d’un paper absorbent i els serviu calents amb l’amanida al costat.

Font: Agència Catalana de Seguretat Alimentària / Fundació Alícia

Data d'actualització:  17.10.2016