• Inici
  • 6 de febrer. Dia Internacional de Tolerància Zero amb la Mutilació Genital Femenina

6 de febrer. Dia Internacional de Tolerància Zero amb la Mutilació Genital Femenina

6 de febrer

L'objectiu d'aquest esdeveniment, promogut per l'Assemblea General de les Nacions Unides, és sensibilitzar l'opinió pública contra la mutilació genital femenina i lluitar per erradicar-la.

Segons l'Organització Mundial de la Salut (OMS), aquesta pràctica atempta contra els drets humans de prop de 140 milions de dones i cada any més de tres milions de nenes corren el risc de patir-la.

S'entén per mutilació genital qualsevol procediment que implica l'extirpació total o parcial dels genitals externs femenins o altres agressions per raons culturals, religioses o d'altres amb finalitat no terapèutica. La Declaració per a l'eliminació de la violència contra les dones de l'Assemblea General de les Nacions Unides, aprovada el 20 de desembre de 1993, la considera com un tipus de violència.

Salut ha format 884 professionals per fer front a la mutilació genital femenina durant el 2020

La pandèmia no ens ha fet retrocedir en la nostra lluita per erradicar aquesta pràctica i acompanyar les nenes i dones que l’han patida.

Els professionals formats són d’àmbits ben diversos: infermeria, medicina familiar i comunitària, obstetrícia i ginecologia, pediatria, psicologia, fisioteràpia, treball social, treball ocupacional i cirurgia pediàtrica.

Fins ara, a Catalunya s’han dut a terme 40 reconstruccions de clítoris.

Data d'actualització:  08.02.2021