• Inici
  • Crema de mongetes blanques, carbassa i romaní

Crema de mongetes blanques, carbassa i romaní

AIFV

 

INGREDIENTS PER A QUATRE PERSONES

  • 400 g de mongetes blanques cuites
  • 500 g de carbassa
  • 1 ceba
  • 2 alls
  • brou vegetal o aigua
  • 1 brot de romaní
  • oli d’oliva verge
  • pebre i sal iodada 

 

ELABORACIÓ

1. Es pela i talla la carbassa a daus.
2. Es posa a coure la ceba tallada fina i els alls pelats i sencers en una olla amb l’oli calent fins que comencin a agafar color.
3. S’afegeix la carbassa i el pebre a l’olla (i una mica de sal, si es vol) i es deixa coure uns minuts més.
4. S’afegeix el brou fins cobrir-ho tot. Es tapa i es deixa coure uns 10-15 minuts.
5. S’hi aboquen les mongetes i el romaní picat, es deixa coure uns minuts més.
6. Es tritura, procurant que quedi una crema ben fina.

 

COMENTARI DIETÈTIC

Aquesta és una recepta molt completa, gràcies als llegums (mongetes blanques o seques), que aporten tant hidrats de carboni com proteïnes. La carbassa, rica en fibra, vitamines i minerals,  completa l’aportació nutricional d’aquest plat tan nutritiu i saborós.

S'hi poden afegir rostes de pa torrat a la crema, que aportarà una textura cruixent.

 

Data d'actualització:  22.02.2021