Coca d'albercocs

Baner logo AIFV

 

INGREDIENTS PER A 8-10 PERSONES

  • 1 iogurt natural (de llet, de soja...)
  • 3 mides de l’envàs de iogurt de farina de blat integral o barrejada
  • 3/4 de l’envàs de sucre
  • 1 mida de l’envàs d'oli d'oliva suau
  • 1 sobre de llevat en pols
  • 1 mida de l’envàs de llet, beguda vegetal o aigua
  • 1 cullerada de postres de bicarbonat sòdic
  • La pell ratllada d’una llimona
  • 500 g d’albercocs madurs per cobrir el fons del motlle
  • Oli per untar el motlle

 

PREPARACIÓ

  1. Netegeu els albercocs, talleu-los per la meitat i traieu-hi el pinyol.
  2. Escalfeu el forn.
  3. Si el motlle és desmuntable, cobriu el motlle amb paper de forn i unteu-lo amb oli. Si el motlle no és desmuntable i és antiadherent, no cal paper, però sí que cal untar-lo d’oli.
  4. Espolseu el fons del motlle amb sucre i col·loqueu les meitats d’albercoc amb la part oberta cap a baix, cobrint tot el fons del motlle. Coeu-ho al forn a 180 ºC durant uns 10 minuts.
  5. Mentrestant, poseu la resta dels ingredients en un bol, i remeneu fins que quedi la massa ben homogènia.
  6. Aboqueu la massa en el motlle sobre la fruita.
  7. Coeu-ho al forn durant uns 30 min a 180 Cº.

 

COMENTARI DIETÈTIC

Tot i que la manera més recomanable de menjar fruita és, sens dubte, sense transformar, és a dir, ben neta i fresca, de tant en tant la fruita pot ser un bon ingredient per a postres especials, com els pastissos casolans.

Data d'actualització:  10.05.2021