• Inici
  • Cigrons amb curri

Cigrons amb curri

INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

800 g de cigrons cuits
1 ceba
½ litre de tomàquet triturat
500 g de carbassa
8 brots de coriandre
1 cullerada sopera de curri
3 cullerades soperes d’oli d’oliva verge
sal iodada

 

ELABORACIÓ

  1. Es posa a coure la ceba, pelada i tallada fina, dins d’una cassola de fang amb oli, fins que estigui estovada.
  2. S’hi afegeix el curri (i una mica de sal, si es vol) i es cou 1 minut.
  3. S’hi afegeix el tomàquet i es deixa coure uns 5 minuts.
  4. S’hi afegeix la carbassa tallada a daus petits i es cou uns 8-10 minuts.
  5. S’hi afegeixen els cigrons i es cou tot uns 5-8 minuts més.
  6. Es decora amb el coriandre net i picat.

 

COMENTARI DIETÈTIC

Aquesta recepta constitueix un estofat de llegums amb verdures, però amb un toc exòtic, que li aporta la presència de curri i de coriandre. És un plat ric en hidrats de carboni i proteïnes, i especialment abundant en elements protectors que proporcionen els cigrons, la carbassa, la ceba i el tomàquet (fibra, minerals, vitamines, etc.). També conté compostos antioxidants, que es troben en espècies com ara el curri i el coriandre, en el betacarotè de la carbassa, en el licopè del tomàquet o la vitamina E de l’oli d’oliva.

Si el plat es vol més sucós, s’hi pot afegir aigua o brou vegetal.

Data d'actualització:  12.03.2021