• Inici
  • Cassoleta de conill amb pèsols, carxofes i farigola

Cassoleta de conill amb pèsols, carxofes i farigola

Logotip Any Internacional de les Fruites i Verdures 2021

INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

  • 1 conill tallat a trossos
  • 1 ceba
  • 4 tomàquets madurs (tomàquet triturat en conserva, si no és temporada de tomàquet)
  • 400 g de pèsols
  • 4 carxofes
  • 4 grans d’all
  • 1 got de vi blanc
  • 1 fulla de llorer
  • 1 brot de farigola
  • 1 llimona
  • 1 got d’aigua
  • ½ cullerada sopera d’orenga
  • 4 cullerades soperes d’oli d’oliva verge
  • Pebre negre i sal iodada

 

ELABORACIÓ

  1. Es pela i es pica la ceba.
  2. Es ratllen els tomàquets (o el tomàquet triturat).
  3. Es poleixen les carxofes traient les fulles externes i procurant de deixar-hi només les fulles més tendres. Se’n tallen els troncs i uns 2-3 cm de les puntes. Es tallen en forma de grills i es posen en remull amb aigua i el suc de la llimona.
  4. En una cassola amb l’oli s’enrosseix el conill condimentat amb pebre (i una mica de sal, si es desitja).
  5. Es reserva, i en el mateix oli s’hi cou la ceba, el tomàquet i el vi, durant uns 10 minuts a foc suau.
  6. S’hi afegeix el conill i un got d’aigua, i es deixa coure uns 15-20 minuts.
  7. S’hi afegeixen les carxofes i els pèsols, la farigola i el llorer i es cou tot uns 8-10 minuts més.

 

PROPOSTA DE MENÚ

  • Crema de carbassa.
  • Cassoleta de conill amb pèsols, carxofes i farigola.
  • Rodanxes de taronja.

 

COMENTARI DIETÈTIC

El conill destaca per ser una carn magra i blanca. Aquesta recepta incorpora hortalisses com les carxofes i llegums frescos com els pèsols, la qual cosa la converteix en un plat molt complet.

Data d'actualització:  15.03.2021