• Inici
  • Torrada amb escalivada

Torrada amb escalivada

Ingredients per a una persona

100 g de pa de pagès
50 g de ceba a rodanxes molt fines i escalivades
100 g de pebrot vermell escalivat
100 g d'albergínia escalivada
5-6 olives negres a rodanxes
3-4 anxoves o bé uns 30-40 g de tonyina en oli
un rajolí d'oli d'oliva
sal i pebre negre

Elaboració

1. En primer lloc prepareu les verdures per escalivar al forn.
2. A continuació torreu la llesca gran de pa de pagès.
3. Disposeu la llesca en un plat i col·loqueu-hi al damunt la ceba, el pebrot i l'albergínia escalivats, refredats i prèviament amanits amb l'oli d'oliva la sal i el pebre negre.
4. Talleu les olives a rodanxes.
5. Disposeu al damunt de les verdures les anxoves i acabeu de guarnir-ho tot amb les rodanxes d'oliva.
6. En lloc de les anxoves podeu fer servir tonyina o fins i tot, ou dur a llesques.


Comentari dietètic

La torrada amb escalivada i anxoves pot ser un equilibrat plat únic. Esta constituït per una base de pa, es a dir de carbohidrats, una bona ració de verdures escalivades i una petita aportació de proteïnes animals procedents del les anxoves. La quantitat de pa i d'oli per amanir, poden variar en funció de les necessitats de cada persona. Si voleu una menor aportació energètica, caldrà utilitzar menys quantitat de pa i d'oli.

És una preparació ràpida, molt mediterrània i fresca per a l'estiu, apropiada tant per a persones amb diabetis (que hauran de controlar la quantitat de pa en funció de la seva dieta), com per a persones amb el colesterol elevat o, fins i tot, per a dietes d'aprimament (controlant la quantitat de pa i d'oli). Si heu de controlar el consum de sal, no en poseu i a més, utilitzeu un ou dur en lloc de peix en conserva, per exemple.

Data d'actualització:  12.04.2017