• Inici
  • Patates amb pebre vermell

Patates amb pebre vermell

La recepta que us suggerim en aquesta ocasió és ben senzilla, ràpida de preparar, econòmica i molt saborosa.


Ingredients per persona

  • 200-250 g de patates noves, menudes
  • 1 cullerada sopera d'oli d'oliva verge
  • Una punta de pebre vermell dolç o picant


Per acompanyar

  • 1 cabdell, o bé escarola, o bé créixens
  • Unes molles de pit de pollastre
  • Unes rodanxes de pop bullit
  • Trossos de carn de porc adobats

 

Elaboració

1. Bulliu les patates senceres amb pell.
2. Traieu-ne la pell i talleu-les a rodanxes gruixudes.
3. Disposeu-les en un plat prèviament escalfat i fregat amb un all cru, i amaniu-les amb un bon raig d'oli d'oliva verge, sal gruixuda i una punta de pebre vermell picant o dolç.
4. Podeu completar el plat amb unes fulles de cabdell, d'enciam, d'escarola o de créixens. Fins i tot podeu convertir-lo en un bon plat únic, si hi afegiu unes molles de pollastre, unes rodanxes de pop bullit (el clàssic pop a la gallega) o fins i tot, uns bocins de carn adobada.


Comentari dietètic

Les patates són una font interessant d'hidrats de carboni. El fet de bullir-les amb pell us garanteix una millor conservació del valor nutricional de les patates. Les coccions al vapor, al forn, al caliu o bullides senceres són les més apropiades en relació a la millor conservació del valor nutricional d'aquests tubercles. L'oli d'oliva verge i el pebre vermell us aportaran sabor i aroma suficient com perquè es pugui prescindir de la sal, si és necessari (per a les persones a qui recomanen menjar amb poca sal).

Si voleu que la preparació no sigui gaire energètica, reduïu la quantitat de patata i doneu més volum a la base d'enciam, escarola, espinacs tendres o créixens.

La combinació de les patates amb pop i pebre vermell (preparació típica de Galícia) és molt saborosa, baixa en energia (en funció de la quantitat de patata i oli) i també apropiada per a persones amb problemes de colesterol elevat o diabetis.

Si feu la preparació amb carn adobada, saltegeu la carn a la paella amb un rajolí d'oli i afegiu-la a les patates, però recordeu que aquesta carn és una mica més grassa i, a més, ja ve salpebrada.

Data d'actualització:  12.04.2017