Ingredients per a 4 persones
- 1 conill mitjà, tallat a trossos petits
- 1 ceba
- 6 o 8 grans d'all
- Oli d'oliva verge
- 1 grapat d'herbes aromàtiques: romaní i farigola
- 1 got petit de vinagre balsàmic de Mòdena
- 1 cullerada sopera de magrana
- Unes fulles d'escarola
Elaboració
- Poseu un bon fons d'oli i sofregiu els alls pelats i tallats en una cassola, preferiblement de fang, a foc lent.
- Retireu-los de l'oli quan estiguin ben daurats, i reserveu-los.
- En el mateix oli, daureu el conill trossejat, fins que estigui ben rossejat.
- Retireu-lo i espereu uns moments, fins que l'oli baixi de temperatura.
- Afegiu-li un got petit (mida de cafè) de vinagre balsàmic.
- Tritureu els alls al morter i reduïu-los a puré.
- Afegiu-los a la vinagreta i incorporeu-hi el conill i el grapat d'herbes aromàtiques.
- Si cal, afegiu-hi un gotet de brou.
- Deixeu-ho coure uns sis o deu minuts a foc molt lent, perquè tot es barregi bé.
- Serviu-ho amb una guarnició d'escarola i magrana.
Comentari dietètic
El conill és una carn magra amb poc contingut de greix i gran aportació de proteïnes, semblant al pollastre. Per complementar aquest plat, us proposem acompanyar amb un primer de sopa de ceba gratinada. De postres, unes rodanxes de taronja amb nous i un rajolí de xocolata negra!
Data d'actualització:
17.12.2025