14 de juny, Dia Mundial del Donant de Sang

Un home dona sang

Aquest dijous se celebra el Dia Mundial del Donant de Sang, per homenatjar totes les persones que donen sang per ajudar a salvar vides. Al món cada dia hi ha 310.000 donacions de sang, de les quals 1.000 són a Catalunya i 6.000 a tot l’Estat espanyol.

L’Organització Mundial de la Salut celebra des de fa 15 anys el Dia Mundial del Donant de Sang per sensibilitzar sobre la necessitat de donar de forma regular i d’aconseguir l’autosuficiència de cada país per atendre els malalts que requereixen teràpies que només poden aconseguir-se amb les donacions de sang.

Cada any hi ha 113 milions de donacions de sang al món, la meitat en països desenvolupats. A Catalunya, sumem prop de 250.000 donacions i som autosuficients en sang.

 

Lema: “Dona el millor de tu. Dona Sang”

Dona el millor de tu. Dona sang

Aquest dilluns estrenem un nou missatge que acompanyarà les campanyes de donació a Catalunya, tant als hospitals com als diferent pobles i ciutats.

El missatge “Dona el millor de tu. Dona sang”, connecta amb els valors i les emocions que els donants experimenten quan donen sang.

“Altruisme”, “solidaritat” i “satisfacció” són alguns dels sentiments que expressen els donants en les enquestes habituals que els fem al Banc de Sang.

El nou missatge vol mostrar aquestes emocions a tota la ciutadania perquè més persones s’iniciïn en la donació de sang, un gest que segons els propis donants “mostra el millor de les persones perquè no demana res a canvi, però diu molt de qui ets com a persona, dels teus valors i del compromís amb la societat”.

Durant tota aquesta setmana, les sales de donació dels hospitals i les campanyes tindran un ambient festiu.

A les xarxes també activarem la campanya i amb l’etiqueta #elmillordetu convidarem als donants a fer-se una foto amb una pissarra on escriuran que què és el millor d’ells: “El sentit de l’humor, la constància, el somriure, l’estilàs...

La sang, sempre necessària

Per ser donant de sang cal complir les següents condicions bàsiques:

- Tenir entre 18 i 70 anys

- Pesar 50 quilos o més

- Trobar-se bé de salut

Data d'actualització:  14.06.2017