Els consells següents recullen les normes bàsiques d'higiene alimentària des del moment de comprar fins que es consumeixen.
Quan vulgueu menjar a l'aire lliure, al camp o a la platja, heu de tenir en compte que el temps transcorregut entre que es prepara el menjar i es consumeix, sobretot quan hi ha temperatures elevades, pot afavorir el creixement microbià i causar una intoxicació alimentària.
És important que mantingueu la cadena del fred fent servir una nevera de pícnic, renteu bé els vegetals i les fruites abans de sortir de casa i eviteu salses que duguin ou.
Aprofitar els aliments és una de les maneres de combatre el malbaratament d’aliments. Al restaurant, a l’hora de demanar penseu en la ració, sempre és millor començar per poc, i si us quedeu amb gana, completeu la comanda.
Tot i així, si us deixeu aliments al plat podeu demanar que us els preparin per endur-vos-els. Per continuar gaudint del menjar amb seguretat, podeu seguir algunes recomanacions.
Els incendis, els aiguats i les inundacions, i els talls en el subministrament elèctric poden comprometre la seguretat dels aliments que es tenen a casa. Per evitar riscos cal prendre algunes mesures especials.