L’oli d’oliva és un aliment que prové del fruit de l'olivera, l'oliva, rica en vitamines i substàncies antioxidants. Està compost en la seva totalitat per greixos i conté una barreja d’olis d’oliva refinats i olis d’oliva verges. El tractament de refinació fa que es perdin part de les vitamines i les substàncies antioxidants característiques de l’oliva.
L’oli d’oliva verge i l’oli d’oliva verge extra només s’obtenen mitjançant procediments mecànics, però conserven totes les vitamines i substàncies antioxidants de l’oliva. Malgrat això, l’oli d’oliva verge extra és de més qualitat i té unes propietats sensorials (aroma, sabor...) excepcionals.
El consum d’oli d’oliva verge es relaciona amb menys risc de patir malalties cardiovasculars, síndrome metabòlica, diabetis mellitus de tipus 2 i algun tipus de càncer.
El consum d’oli d’oliva verge es relaciona amb menys risc de patir malalties cardiovasculars, síndrome metabòlica, diabetis mellitus de tipus 2 i algun tipus de càncer