Les fruites seques són les nous, les avellanes, les ametlles, els pistatxos, els pinyons, els anacards, etc. No s’han de confondre amb les fruites dessecades i deshidratades, com ara les panses, les orellanes, les figues seques o les prunes seques, que són fruites fresques en què el contingut d’aigua s’ha reduït per diferents processos.
Es tracta d’un tipus d’aliment molt saludable pel seu contingut nutricional: ric en fibra, greixos beneficiosos, proteïnes, vitamines, minerals i substàncies fitoquímiques protectores. De fet, la seva ingesta ajuda a reduir el risc de patir malalties cardiovasculars i respiratòries, alguns tipus de càncer i diabetis.
Convé menjar-les crues o lleugerament torrades, i millor evitar-ne les fregides, perquè en el procés s’utilitzen olis poc recomanables, i a més, s’hi afegeix molta sal.
La ingesta de fruites seques ajuda a reduir el risc de patir malalties cardiovasculars i respiratòries, alguns tipus de càncer i diabetis